Veelgestelde vragen

 

 

Wat gebeurt er met de uitkomsten van de IJsselkaravaan?

Met het landschapsbeeld dat we voor een gebied samenstellen, willen we een bijdrage leveren aan al bestaande lokale initiatieven op het gebied van landschap, erfgoed en ruimtelijke kwaliteit. Lokale organisaties en belangengroepen gebruiken het landschapsbeeld ook om nieuwe initiatieven van de grond te krijgen. In het geval dat er plannen van buitenaf op u afkomen, heeft u met elkaar een basis in handen voor een gesprek over wat behouden moet blijven.

Een van de verkenners is een kunstenaar. Komt er een kunstwerk in ons gebied?

Omdat kunstenaars een scherp observatievermogen hebben en nog ongeziene betekenissen kunnen blootleggen, hebben wij een kunstenaar gevraagd om aan het onderzoek een bijdrage te leveren als verkenner. Haar observaties maken deel uit van het landschapsbeeld. Het maken van een kunstwerk maakt geen deel uit van haar werk voor de IJsselkaravaan. 

Is de IJsselkaravaan verbonden aan plannen van projectontwikkelaars of aan de politiek?

De IJsselkaravaan is niet verbonden aan plannen van projectontwikkelaars. Daar kiezen wij bewust voor, omdat wij met een open blik het landschap willen verkennen. Wij geloven dat je met elkaar een rijker landschapsbeeld kunt ontwikkelen als er nog geen sprake is van plannen, omdat het hiermee mogelijk gepaard gaande protest zou kunnen leiden tot een te eenzijdig beeld. Wij streven naar een breed beeld van het landschap. Daarom is de IJsselkaravaan politiek neutraal en staan wij open voor meningen uit elke hoek van het politieke spectrum.  

Wat kost het als wij willen samenwerken met de IJsselkaravaan?

Als u een initiatiefnemer bent in een buurtschap of kleine kern langs de IJssel en u de IJsselkaravaan wilt vragen om met u en andere inwoners een landschapsbeeld te ontwikkelen, dan kost u dat niets. Wel beperken wij ons tot acht gebieden om een karavaansessie te organiseren en een landschapsbeeld te maken. Neem gerust contact op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.