Olst

 

De IJsselkaravaan is een project voor-en-door inwoners. Het onderzoek, dat wij samen met hen doen naar de waarden van het landschap langs de IJssel, verbinden wij met initiatieven die lokaal al lopen in de gemeenschap. Op alle acht plekken waar de IJsselkaravaan is neergestreken, zijn we er wel in geslaagd om zo’n initiatief te vinden en daarmee dat initiatief te verrijken. Maar nergens vonden we zo veel initiatieven als in Olst!

Hallo IJsseldal, Eetbaar Olst-Wijhe, Voedselbos Olst, PartciPerenBongerd, Duizend Bloemen, Vergroening Kerkplein Olst en Pilot Landschapsbeheer 2.0 zijn allemaal initiatieven waar we het met inwoners over hebben gehad in het jaar dat we met elkaar in gesprek waren over de mogelijkheden van de IJsselkaravaan om voor Olst iets te betekenen. De gemene deler in deze initiatieven is een verlangen naar een groen, duurzaam landschap, zowel binnen als buiten de bebouwde kom, met een ruime biodiversiteit.

Ook in onze periode in Olst hadden we te maken met Corona-maatregelen, en ook hier vonden we een mooie oplossing: inwoners maakten een ketting-vlog, waarin zij in video’s vertellen over hun landschap. 

 

Download hier het volledige landschapsbeeld van Olst (PDF, 3MB, met links naar de vlogs)